Cannoli, biscotti, semifreddo – nu trebuie sa iei avionul pana in Italia ca sa le savurezi

Intr-o escapada prin centrul Bucurestiului, in cautarea unui cadou dragut pentru o prietena, am vazut cu coada ochiului pe una dintre stradutele de vizavi de Unirii o cofetarie mica. M-a atras ca un magnet. Asta si pentru ca avea denumire italieneasca.

cannoli

Am facut imediat popas acolo, cu gandul ca voi descoperi lucruri pe care nu le gasesc decat daca dau o fuga pana in Peninsula. Si am gandit bine. Pai in primul rand mi-a facut cu ochiul un Semifreedo (desert semiinghetat, care are si frisca in compozitie) – pacat ca nu ma duceam direct acasa si nu am putut sa cumpar si sa testez –, dar si alte prajituri de sezon, de care nu mai auzisem.
Am vazut si niste biscotti cu cacao (nu cumpar pentru ca ma incapatanez sa ii fac eu). Insa nu m-am putut abtine sa gust dintr-un desert pe care l-am vazut la TV, facut de The Cake Boss. Asa am ajuns sa mananc canneli – mici tuburi de aluat umplute cu crema chantilly (smantana batuta cu vanilie). Au o textura interesanta, mi-au placut, dar sotului meu i s-a parut o prajitura comuna (nu s-a putut abtine sa imi spuna ca seamana cu prajiturelele pe care le fac gospodinele la nuntile de la tara – pana la urma, nu e nimic rau in asta, nu? :)). Abia astept sa mai trec pe acolo si sa ma pun ca lumea pe testat, ca inca nu mi-am facut o impresie clara.
Tot acolo gasesti bauturi de care vanzatoarea m-a asigurat ca sunt aduse din Italia. Asa ca stiu de acum incolo de unde iau un Prosecco adevarat, ori Cinzano sau Martini. Pentru doritori, sa stiti ca tipul de Prosecco care era in magazin costa 60 de lei (cred ca se gaseste Prosecco mai ieftin la Bacania Veche, dar, probabil, sunt feluri diferite).
Tot aici se fac torturi la comanda.
Era sa uit! Locul cu pricina se numeste Pasticceria Giuseppina.
P.S. Tocmai am aflat ca putem gasi Pasticceria Giuseppina doar online.

Foto: © Gale Verhague | Dreamstime.com

Foto header: Pixabay.com

Inscrie-te la newsletter!

Inscrie-te la newsletter!

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 
Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete, trucuri in bucatarie, descoperiri de ultima ora legate de mancare, de scaderea in greutate, compulsiunea de a manca, probleme digestive, imagine corporala, hrana sanatoasa, diete!
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit prima mea carte, "Retete de suflet", in format PDF. 

Unde sa iti trimit cartea?

Iti multumesc pentru inscriere!

Author: elena

Iti place? Da un share!
468 ad

4 comentarii

  1. Multumim, Marius!

  2. Nu canneli, ci cannoli. Sunt grozavi! Nimic din ce au nu seamana cu deserturile banale tip chec/ gogosi/cornulete. In aluat trebuie vin alb, se pun pe niste tuburi si se prajesc.Se umplu numai inainte de servire ca sa ramana crocanti sau crocante.

  3. @Mihaela: Multumesc! Asa este. Partea mai putin placuta este ca mi se par putin cam dificil de facut. Adica trebuie sa ai rabdare si timp pentru asta.

Trimite un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blog Mananc-inteligent.ro

Inscrie-te la newsletter!

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 
Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete, trucuri in bucatarie, descoperiri de ultima ora legate de mancare, de scaderea in greutate, compulsiunea de a manca, probleme digestive, imagine corporala, hrana sanatoasa, diete!
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit prima mea carte, "Retete de suflet", in format PDF. 
Unde sa iti trimit cartea?

Iti multumesc pentru inscriere!