Paste italiene rapide cu ton si masline

paste cu ton si masline© Onestepbeyond | Dreamstime.com

Saptamana trecuta, vorbeam tot de paste cu ton, asa ca azi am fost curioasa sa vad varianta pentru aceasta reteta a celor de la Posit Science.

Reteta nu este doar usor de facut si-mi ofera o cina delicioasa, ci este si o sursa pentru acidul gras esential Omega-3 numit DHA (potrivit www.positscience.com). DHA are o functie neuroprotectoare pe tot parcursul vietii (din viata intrauterina, pana la batranete) si ajuta la pastrarea sanatatii cardiovasculare – suficiente motive ca sa nu trec neobservata aceasta reteta.

Pentru 4 portii este nevoie de 2 conserve de ton in ulei de masline, jumatate de ceasca de masline fara samburi, feliate, o ceasca si jumatate de fasole din conserva, scursa, 2 linguri de lamaie, coaja de la jumatate de lamaie, patrunjel si frunze de celery, taiate fin, jumatate de lingurita fulgi de ardei iute, ulei de masline, 400g de spaghete si sare.
Pentru sos, se amesteca bine intr-un castron mare tonul cu tot cu uleiul din conserva, maslinele, fasolea, sucul si coaja rasa de lamaie, verdeturile, ardeiul iute, o lingura si jumatate de ulei de masline. Se fierb intre timp spaghetele conform instructiunilor de pe pachet, apoi se scurg, se amesteca bine cu sosul si se mai incalzesc putin. Se asezoneaza cu sare, se decoreaza cu patrunjel tocat si se stropesc cu ulei de masline.

Share/Bookmark


Inscrie-te la newsletter!

Inscrie-te la newsletter!

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 
Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete, trucuri in bucatarie, descoperiri de ultima ora legate de mancare, de scaderea in greutate, compulsiunea de a manca, probleme digestive, imagine corporala, hrana sanatoasa, diete!
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit prima mea carte, "Retete de suflet", in format PDF. 

Unde sa iti trimit cartea?

Iti multumesc pentru inscriere!

Author: elena

Iti place? Da un share!
468 ad

1 comentariu

  1. Eu fac o varianta personala. Uleiul e din conserva, tonul e chunks, o ceapa mica tocat marunt si calita, apoi rosii proaspete, putin oregano si cand a scazut dupa dorinta. De fapt o fac si cu sardele marocane cu chilli. Cand imi doresc ceva picant, picant…

Trimite un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blog Mananc-inteligent.ro

Inscrie-te la newsletter!

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihologia Comportamentului Alimentar. 
Inscrie-te la Newsletter pentru a primi idei de retete, trucuri in bucatarie, descoperiri de ultima ora legate de mancare, de scaderea in greutate, compulsiunea de a manca, probleme digestive, imagine corporala, hrana sanatoasa, diete!
Pentru inceput, vreau sa iti ofer gratuit prima mea carte, "Retete de suflet", in format PDF. 
Unde sa iti trimit cartea?

Iti multumesc pentru inscriere!