Ce ziceti de un tort de mere, ghimbir si crema de migdale cu vanilie si coaja de portocala? Este doar una dintre recomandarile de retete din acest interviu cu Adriana Iordan, autoarea blogului VegLifestyle. Va invit sa le descoperiti si pe celelalte.

Adriana Iordan

Puteti citi mai jos si despre cum e sa impartasesti stilul de viata vegan, despre ce inveti atunci cand esti coordonator dezvoltare al unui brand cunoscut sau despre cum e sa creezi meniuri in programe de dezvoltare a turismului. Bonus: recomandari de retete cu care va puteti impresiona partenerii.

Iti mai aduci aminte momentul cand ai decis sa faci blogul VegLifestyle? Ce te-a determinat?

S-a intamplat acum doi ani, in momentul in care iubitul meu, Cristian, a decis sa adopte acest stil de viata. Vazand cat de daunatoare si plina de cruzime este industria carnii si a lactatelor, m-am hotarat ca eu nu mai trebuie sa consum nimic de origine animala. Mai mult de atat, Cristian este si el parte din acest blog si amandoi ne-am descoperit aceasta pasiune fix in acelasi timp. Am simtit o implinire sufleteasca si o dorinta de a avea un blog cat mai bun, care creste pe zi ce trece .

Am intalnit deseori in retetele tale cartoful dulce, pe care eu il iubesc. Spune-ne trei retete cu cartof dulce care sunt preferatele tale.
Da, il consum destul de des si chiar e unul dintre alimentele mele preferate.
Imi plac la nebunie urmatoarele retete:
Supa crema de cartof dulce, ghimbir si morcov.
Tocanita de fasole neagra si cartof dulce.
Cartofi dulci copti in cuptor cu mirodenii, usturoi si ulei de masline.

De unde iti cumperi ingredientele?
In general, prefer piata (locuiesc in apropierea unei piete), simt ca acolo legumele si fructele au un gust mai bun si imi place sa sustin, cand se poate, si produsele romanesti, insa cand sunt in lipsa de timp, prefer si unele supermarketuri din Bucuresti care au produse de calitate.
Nucile si semintele incerc sa le iau de fiecare data ori de pe un site specializat, ori din diverse plafare din oras.
As recomanda tuturor sa se aprovizioneze din piete cu cat mai multe fructe si legume :).

burgeriCred ca iti plac pastele, la cate variante de retete am gasit pe blogul tau. Care este sosul tau preferat?
Iubesc pastele sub orice forma a lor :). Sosul meu preferat este „alfredo”, preparat din conopida fiarta si pasata cu lapte vegetal si diverse mirodenii. Se amesteca apoi cu pastele preferate, impreuna cu cateva rosii uscate, si rezultatul este un adevarat deliciu :).

Un smoothie delicios si plin de vitamine?
Preferatul meu este cel cu banana, lapte de cocos sau migdale, capsuni sau alte fructe de padure si cu un superaliment, pudra de baobab, pentru un surplus de vitamina C.

Ai fost coodonator dezvoltare pentru brandul La placinte. Ce ai invatat din aceasta experienta?
In primul rand, am invatat sa comunic mai bine cu cei din jur, am invatat ca este bine sa tii cont de preferintele oamenilor (asta ma ajuta acum foarte mult pentru dezvoltarea blogului) si, nu in ultimul rand, cum sa pui bazele propriului tau business culinar, deoarece imi doresc in viitorul apropiat sa am propriul meu restaurant cu mancare vegana.

Ce ai sfatui doamnele sa gateasca pentru a-si impresiona partenerii? (Asa, pentru ca suntem in februarie si tot dau peste mesaje de Valentine`s Day).
Pe doamne le-as sfatui sa pregateaca un mousse de ciocolata cu topping de biscuiti si capsuni. Nu de alta, dar gasiti o reteta delicioasa chiar pe blogul meu :).

Dar pe domni?
Domnii, daca vor sa isi impresioneze iubitele, ar fi de preferat sa organizeze o cina-surpriza :). Sigur nu vor da gres, iar doamnele vor aprecia acest gest.

Ardeii umpluti cu quinoa, locul 3 in topul preferintelor cititorilor

Imi ploua in gura cand vad ardeii tai umpluti cu cous cous si legume. Da-ne si alte exemple de mancaruri traditionale cu variantele lor vegane.
Ardeii umpluti cu quinoa ocupa locul 3 in topul preferintelor cititorilor mei. De asemenea, va recomand sarmale umplute cu orez, ciuperci, morcovi, ciorba de perisoare vegetale din orez si soia granule, musaca din linte rosie si cartofi, ciorba de fasole cu paprika afumata.
Sunt foarte multe idei si preparate interesante, insa trebuie sa testezi si sa incerci mereu diverse combinatii. As putea afirma ca poti reproduce cam orice mancare cu specific traditional romanesc.

cum e sa mananci fara regrete-minSuntem pe un blog de psihonutritie, asa ca te intreb: care crezi ca e legatura dintre emotii si alegerile culinare pe care le facem?
La mine se aplica cel mai bine acest lucru, un exemplu ar fi ca atunci cand mananci ceva sanatos, mult verde, multe preparate bogate nutritional, ai automat o stare de bine, gandesti diferit si chiar somnul este mai bun. Insa atunci cand mananci si junk food, starea ta se schimba, devii mai lenes, fara chef, te simti mai slabit. Recomand tuturor sa manance echilibrat si bogat nutritional, mai ales daca au un stil de viata bazat pe legume, fructe etc. Eu sunt o gurmanda si imi place sa ma bucur de gustul mancarurilor si, de obicei, mananc fara regrete :).

Deserturile tale sunt minunate. Care s-ar potrivi in acest sezon?
Avand in vedere ca inca suntem in sezonul rece, recomand ceva aromat si copt, in detrimentul prajiturilor raw vegane, care de obicei necesita congelare sau refrigerare. Cred ca un tort de mere, ghimbir si crema de migdale cu vanilie si coaja de portocala ar fi mult mai potrivit in aceste zile de iarna :).

Te-ai implicat, anul trecut, intr-un proiect de promovare a bucatariei vegane in pensiunile si in cabanele din zona turistica Arges Nord – Fagaras. Ne poti da un exemplu de meniu vegan pe care l-ai creat?
Da, a fost un proiect de suflet mai ales pentru ca fundatia respectiva are ca obiectiv principal sustinerea si protejarea animalelor. Desi toate retetele din meniu au fost apreciate, printre preferatele mele s-au numarat hummusul cu bete de legume, ardeiul umplut cu orez si legume, chiftelele de fasole neagra servite in pita :).

Foto credit: VegLifestyle.




Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihonutritie.

Vreau sa iti ofer GRATUIT un indrumar pentru schimbare despre mancare si diete, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!