Cand spui exercitii de relaxare, iti si imaginezi o camera frumos decorata, unde patrunde soarele printre perdelutele inflorate, un fotoliu langa o noptiera plina cu carti, un pic de muzica in surdina, un ceai aromat si colorat. Si te pregatesti sa inspiri adanc… urmeaza exercitiile de relaxare.

Dar ce-ar fi sa inlocuim exercitiile de relaxare cu un mic concert? Pana la urma, este o metoda extraordinara de a evada din cotidian, de a ne regasi ritmul, de a ne intreba ce conteaza cu adevarat in viata.

serata in loc de exercitii de relaxare

Cand vezi oameni cu adevarat pasionati, care se pierd in lumea lor plina de note muzicale, parca iti dai seama ca timpul sta in loc. Ca fiecare traieste lumea pe care si-o construieste. Incepi sa te intrebi: care este realitatea?

Ei, bine, asa am patit eu zilele trecute, cand am avut norocul sa nimeresc intr-o sala plina cu iubitori de frumos: o serata muzicala, la Clubul Tanarului Orfeu. A fost prezenta si Altețea Sa Regala Principesa Maria.

Exercitii de relaxare de o ora! 🙂 Da, asa le-am simtit. Am iesit de acolo linistita, relaxata si optimista. Si un pic mirata, ca parca eram venita de pe alta lume.

Ah, dar cum am ajuns acolo? O fosta colega si prietena m-a dus sa-i vad vioara cum canta :). Glumesc. De fapt, glumesc pe jumatate. Prietena mea si-a daruit vioara acum patru ani unui baietel care se visa Mozart. Vioara n-a ramas doar un dar, doar un moft. Baietelul canta acum la fel de entuziasmat, ba chiar mai mult!, ca acum patru ani. Este in plina evolutie. Si stiu ca voi mai auzi de el. Azi urmeaza sa cante la Ateneu.

Pentru ca am inceput pe ideea exercitiilor de relaxare, va las acum sa-l ascultati, pentru un pic de relaxare, de evadare din cotidian. Il cheama Stefan Aprodu si invata la Colegiul de Arte Dinu Lipatti.