Cum suna: millefeuille de ciocolata cu alune, tarta cu visine, platou de legume prajite in aluat cu dulceata de cirese, sos catifelat cu borccoli si chiftelute, salata de fructe de mare cu linte, cappelletti umplute cu dovleac, supa de castane si ciuperci, pere cu zabaione, gogonele prajite cu branza de capra si maghiran, macarons umplute cu ganas cu sampanie?
Da, ai ghicit, sunt multe retete de inspiratie mediteraneeana, dar ceea ce probabil nu stii este ca le gasesti in revista care tocmai a aparut pe piata: ”Bucataria perfecta”.

In 50 de pagini, cu fotografii care-ti lasa gura apa, gasesti peste 70 de retete, numai bune de incercat in perioada Sarbatorilor. Eu am facut mai jos o mica selectie de cateva pagini, asa ca sa iti faci o idee daca retetele se potrivesc cu stilul tau culinar.

Acesta este materialul care mi-a placut cel mai mult. Sper sa imi fac curaj, intr-o zi senina cu mult soare, sa incerc si eu macarons. Din explicatiile din reteta, mai ales ca materialul are pasi, pare ca nu e asa greu. E doar o iluzie, nu? 🙂
Macarons_Bucataria perfecta

Zilele trecute ma gandeam la un tort cu ciocolata si coacaze rosii (cand imi vine o idee, nu prea imi da pace pana nu o pun in practica). Si acum rasfoiesc revista si dau peste niste Christmas Fool cu sos de vanilie si… coacaze rosii. Trebuie sa fie ceva cu coacazele astea de ma tot urmaresc.
Craciun_Bucataria perfecta

Pentru cei care au in meniu carne, au de unde alege retete pe gustul lor. De exemplu, niste frigarui cu ananas.
Carne alba_Bucataria perfecta

Imi place ideea de ”ora ceaiului”. Si imi plac si mai mult bunatatile care apar in jurul ei. Mai ales ca si aici s-au strecurat niste macarons…
Ora ceaiului

Deja ma gandesc sa pregatesc un meniu cu retete alese din revista, care ca ar suna cam asa: supa de castane si ciuperci, biban de mare cu legume si sos de portocale si rozmarin, tarta cu visine. Va anunt cand pregatesc prima reteta ca sa stiti cum a iesit. Sunt si eu la fel de curioasa ca si voi.

Bucataria perfecta