Dragii mei, as fi vrut sa va pregatesc un round up cu retete minunate de Pasti de pe blogurile mele preferate. Mi-a venit insa ideea prea tarziu si a fost dificil sa mai primesc acum, asa tarziu, mai multe recomandari de retete. Asa ca las sa va delectati doar cu cateva.

Dar inainte de asta, tin sa va spun ca nu conteaza atat de mult ce mancati (poate conteaza mai mult CAT mancati in aceasta perioada), ci experienta – faptul ca petreceti timp de calitate in familie, in jurul mesei. Masa inseamna relaxare, celebrare, prezenta, bucurie, o dovada a faptului ca traim pe acest pamant si ca ne bucuram de roadele lui.

Sper sa va gasiti echilibrul in aceste zile cu mese bogate si sa mancati atat cat aveti nevoie, bucurandu-va de aceasta mare sarbatoare si de prezenta celor dragi.

Iata, asadar, cateva retete:

Anul acesta de Paste, m-am aventurat sa fac pentru prima data in viata mea cozonaci. Am urmat intocmai reteta bunicii mele, pentru ca ea face, va jur, cei mai buni cozonaci din lume: pufosi si cu muuulta nuca! 🙂 Exact asa mi-au iesit si am fost extrem de fericita ca am putut face cozonacii perfecti, cu gustul copilariei 🙂
Madalina, madeline.ro

cozonac

 

Cine spune ca nu putem manca drob de Sarbatori ? 🙂 Si sa nu spunem ca este cu mult mai sanatos si super satios! Celor care nu le este permisa carnea de porc in alimentatie, dar nu numai, se pot bucura din plin de aceasta delicatesa: Drob din naut si legume in crusta de sos barbeque. Mai mult de atat se poate face si in varianta fara gluten!
Adriana, veglifestylesite.wordpress.com

drob din naut

 
Stufat, drob, pasca, oua, cozonac, vin rosu, alb, roze, chiar nu conteaza. Conteaza sa te bucuri de oamenii langa care te aduni, langa care mananci si bei un pahar de „nu-conteaza-ce”. Sa te bucuri de tine insuti si de compania celor din jur. Sa fii acolo unde iti doresti si langa oamenii pe care ii iubesti si care iti sunt dragi. Aici incepe Pastele fericit pentru mine, sa ma bucur de ce conteaza cu adevarat. Cat despre retetele perfecte de Paste, va recomand sa imbinati traditia cu preferintele de zi cu zi. Mancati ce va spune inima ca e bun.
Mariam, retetevegetarienedelicioase.wordpress.com

stufat

 

Va doresc Paste fericit, plin de veselie si multe bucurii alaturi de familiile voastre! Va las aici reteta tortului cu iepurasi si oua :), facut din blat de pandispan, o reteta extrem de simpla, cum v-am obisnuit.
Anca, myclassiccuisine.blogspot.ro

tort de ciocolata

 

Tu cu ce reteta ne-ai rasfata? Scrie la sectiunea de comentarii si trimite eventualele fotografii pe e-mail la contact@mananc-inteligent.ro. Iti multumesc!
Sarbatori fericite!