Ieri, vineri, am petrecut o seara placuta si aproape de sufletul meu. Am fost la lansarea noii carti a doamnei dr. Mihaela Bilic, ”Tocanita pentru suflet”.

Mihaela Bilic

Si, ca de obicei, am rezonat si am recunoscut atat de multe lucruri minunate si, bineinteles, adevarate, de psihonutritie. Le reiau aici in cateva cuvinte:
– nu manca, daca nu ti-e foame!
– invita placerea la masa
– nu manca ceva, daca nu-ti place
– nu te ridica satul, cu o senzatie de plin, de la masa
– nu astepta sa te simti satul, caci creierul primeste semnale de satietate abia dupa 15 minute de la prima imbucatura (si cat de multe ai putea manca in 15 minute si ce te mai poti ingrasa, mai ales daca alimentele au un continut caloric mare!)
– asculta-ti corpul! El stie mereu de ce ai nevoie.



Ei, bine, cateva idei le voi prezenta si eu, dintr-o alta perspectiva, dar tot cu sustinere in psihonutritie, in workshopul gratuit pe care il voi tine la Cafe Care, miercuri, 20 aprilie, ora 19:00. Voi arata, de exemplu, o tehnica pentru a ne ridica de la masa atunci cand trebuie! Adica, atunci cand suntem satui, dar plini de energie – energie pe care putem sa o investim apoi intr-o multime de activitati.

Tocanita pentru suflet

Cum am ajuns acasa, am inceput sa rasfoiesc cu nesat cartea. „Tocanita pentru suflet” iti ofera sfaturi pentru diete si secrete despre alimente, explicatii despre cum functioneaza corpul si mintea in legatura cu mancarea, indemnuri pentru o relatie de prietenie cu hrana (postarile de pe Facebook dintr-un an intreg).

Tocanita pentru suflet

Inca de la prima pagina, inima mea a inceput sa bata cu putere. Citesc: „…ce-ati spune voi daca ne-am imprieteni cu mancarea?”. Pai, asa imi intitulam anul trecut cartea: „(Re)Imprieteneste-te cu mancarea!”. Asa ca nu am cum sa nu iubesc „Tocanita pentru suflet” inca de la prima pagina :).

Si am mai descoperit un capitol dedicat cafelei cu lapte si cu scortisoara, bauta dimineata. Exact asta fac, de cateva saptamani. Micul dejun imi este cafeaua cu lapte si cu scortisoara. De ce e o alegere buna cititi in „Tocanita pentru suflet”.

Dupa ce am fost la lansare si am inceput sa citesc cartea, am capatat un val de entuziasm si mai mare pentru workshopul pe care il voi tine miercuri, la Cafe Care. Evenimentul face parte din seria de proiecte pe care Share Cafe le gazduieste în aprilie, la Camera ROZ.

Voi vorbi despre legatura dintre emotii si mancare. Am ales acest subiect pentru ca este atat de greu sa te abtii sa mananci cand esti suparat, stresat, anxios. Caci mancarea este metoda de relaxare cea mai la indemana!
E mai greu si iti cere timp: sa te duci la sala, la masaj, sa te duci la teatru sau la un film, sa te plimbi pe iarba in picioarele goale, sa-ti inviti prietenii la un ceai, sa pictezi sau sa-ti gasesti o pasiune extraordinara, care-ti odihneste inima si-ti incanta sufletul.

workshop gratuit

Cu mancarea, repet, e mult mai usor. Faci trei pasi pana in bucatarie, deschizi frigiderul si gata! (legat de frigider, am si un mic dar pentru participantii la workshop :)). Te simti mai bine. Despre ce e de facut pentru a scapa de „metoda” asta voi vorbi la workshop. Si despre multe altele. O ora-ntreaga de psihonutritie!

Detalii si mai multe despre continutul workshopului ”Ce facem cu gandurile si cu emotiile noastre pentru a ne hrani cu adevarat”, in postarile viitoare. Va astept cu drag!

Iar daca vrei sa faci cunostinta cu psihonutritia in ritmul tau si sa intelegi de ce ai kilograme in plus sau de ce nu iti place corpul tau, invatand totodata tehnici simple pentru a-ti imbunatati relatia cu mancarea, citeste cartea ”(Re)Imprieteneste-te cu mancarea! Si cu tine insati”.