Ieri am avut proasta inspiratie sa ma uit la TV (noroc ca mi se intampla rar) si sa fiu intrigata de afirmatia unei vedete (am doar o vaga banuiala ca ar fi vedeta, intrucat ocupa spatiu de emisie – recunosc, sunt in urma rau cu mondenitatile).

mananc repede

Pe scurt, vedeta a spus ca vrea sa manance putin, ca sa nu piarda prea mult timp la masa.
Bun.

Toti avem nevoie de timp in secolul vitezei.

Dar daca a lua masa nu este atat de important si nu merita atentia noastra (desi mancarea ne tine in viata, ne hraneste, ne aduce bucurii si placere, ne ajuta sa socializam cu cei dragi atunci cand mancam cu ei, ne mentine sanatosi, ne relaxeaza etc.), ma intreb ce poate fi mai important? Sa faci cariera? Sa faci bani? Sa obtii notorietate?

Si apoi sa te chinui din rasputeri sa iti cumperi sanatatea, pe care ai pierdut-o undeva pe drum. Nu prea inteleg deloc lista de prioritati a omului din secolul XXI.

Felul cum mancam, mai repede sau mai incet, arata de fapt cum ne traim viata. Trecem in goana prin viata, fara sa acordam atentie detaliilor? Fara se sesizam esentialul? Asa, cam ca gasca prin apa.

Sau alegem sa mestecam si sa digeram incet, nu doar mancarea, ci si fiecare experienta de viata ca sa ramanem cu ceva (nu, nu doar cu bani si faima, pe care, probabil, la un moment dat, le vom pierde).

Foto: © Tyler Olson | Dreamstime.com

Tweet 16
fb-share-icon20