Am citit deunazi un material foarte interesant pe blogul lui Chris Guillebeau. Este despre cum ne raportam la cumparaturi.

Pe scurt, cand am vrea sa cumparam ceva, ne cuprind sentimente de teama.

Oare chiar e ce am nevoie? Oare dau banii degeaba? Dar daca e mai bun X decat Y?

Iar eu, cand vreau sa fac economii, ma intreb: Oare pot sa traiesc fara asta? 🙂

Un alt sentiment care isi face loc in sufletul nostru este speranta. Speranta ca am facut o alegere buna.

De ce sa nu dati banii pe Reimprieteneste-te cu mancarea

Ei bine, ca sa stiti de la inceput daca faceti sau nu o alegere buna cumparand cartea Reimprieteneste-te cu mancarea ! Si cu tine insati, trebuie sa va spun din start de ce sa NU dati banii pe ea:

Daca sunteti in cautarea unei baghete sau pastile magice care sa va faca mai slabe peste noapte. Sau mai sanatoase. Sau mai fericite. Eu nu am gasit-o. Dar stiu ca orice e posibil pe lumea asta. Asa ca, daca credeti in ea, cautati-o in continuare.

Reimprieteneste-te cu mancarea

Daca sunteti in cautarea unei diete perfecte, nu cumparati Reimprieteneste-te cu mancarea. Nu cred ca altcineva sa va poata da dieta ”perfecta” pentru voi fara sa va cunoasca. Caci o dieta care functioneaza depinde de locul unde traiti, varsta, moment al vietii, stare de sanatate, nevoi nutritionale, anotimp etc.

In plus, nu exista ”o dieta perfecta”, universal-valabila. Iar cine vrea sa va vanda asa ceva nu face decat sa va ofere, in cel mai fericit caz, o dieta in care crede cu adevarat pentru ca i-a functionat lui.

Daca va asteptati sa primiti o lista de ingrediente pe care aveti voie sa le mancati si alta cu alimente interzise. Cand preluam din exterior pareri de genul ”e bine sa mananci aia”, ”nu e bine cealalta”, oprim procesul de evaluare a alimentelor care ne fac sau nu rau. Nu mai suntem atenti la ce se intampla cu corpul nostru. Si aici nu intra in discutie ”alimentele” hiperprocesate. Desi, daca mananc ceva care, teoretic, mi-ar face rau, nu mi-ar aduce nutrienti, dar fac asta in amintirea unei experiente foarte placute, cand am mancat acelasi lucru, e posibil sa obtin beneficii de alta natura. Sa ma relaxez, sa ma simt fericita… Pe scurt, fiecare e pentru el cel mai bun nutritionist si corpul sau ii va spune ce sa manance si ce nu.

Daca credeti ca puteti slabi, pe termen lung, doar tinand dieta si facand sport. Da, cred ca puteti slabi. Dar nu cred ca va puteti mentine rezultatele pe termen lung. Da, trebuie sa tineti dieta si sa faceti sport ca sa slabiti. Dar lipseste ceva… despre care scrie in carte.

Daca nu va plac provocarile si nu sunteti deschise la nou. Sunt de acord, poti trai o viata fericita ramanand in zona de confort. Dar cartea Reimprieteneste-te cu mancarea li se adreseaza celor care vor sa vada si lucrurile altfel, sa se apropie mai mult de adevarata fata a problemelor si… de propria persoana.

Sper ca am clarificat lucrurile. Daca vreti insa sa cumparati cartea, iata ce veti primi:

– 240 de pagini cu exemple clare, exercitii, momente de reflectie, care sa va ajute sa aplicati informatiile pentru propria persoana;
– un audiobook gratuit, cu informatia prezentata pe larg, organizata in 31 de documente audio.

Gasiti cartea Reimprieteneste-te cu mancarea exclusiv pe psihoshop.ro, in editie limitata.