Am scris la un moment dat despre compulsiuni: de a manca in exces, de a merge la shopping ore in sir, de a bea alcool, de a munci fara masura etc.

Va este clar tabloul?

Vi s-a intamplat vreodata sa petreceti o zi intreaga la cumparaturi la mall?

compulsiuni

Sau sa mancati de toate fara sa va fie foame?

Primul pas este sa constietizam ce se intampla cu noi. Sa ne dam seama ca in viata noastra au aparut aceste compulsiuni. 

Asa, jumatate din problema este ca si rezolvata.

Nu poti sa scapi de ceva ce nu ai, nu? Atunci, prinul pas este, asadar, sa accepti, sa-ti deschizi inima. 

Dupa ce am constientizat aceste compulsiuni ale noastre, ce facem mai departe? Cum ne ajuta psihonutritia, sau food psychology, sa stam fata in fata cu tot ce inseamna compulsiuni? Cum ne pot ajuta compulsiunile sa ne intelegem pe noi insine si sa fim mai aproape de eul nostru autentic?

Ce sunt aceste compulsiuni – sau prietenii nostrii in drumul catre noi insine

In drumul catre noi insine, catre ceea ce suntem cu adevarat, catre izvorul de intelepciune si adevar care salasluieste in noi, psihonutritia ne ajuta sa privim experientele pe care le traim, asadar si compulsiunile, cu curiozitate, sa le acordam atentia cuvenita.

Cand copilul tau incepe sa planga langa tine, degeaba ii spui sa taca. Va plange si mai tare. Daca vrei insa sa-l intelegi, sa-i acorzi atentie, ai sanse mari sa-l opresti din plans.

Si mai trebuie sa faci ceva ca sa-l linistesti. Sa-l privesti cu compasiune si infinit de multa dragoste neconditionata.

La fel am invatat din psihonutritie ca trebuie sa facem si cu aceste compulsiuni ale noastre: sa plecam urechea catre ele si sa le privim cu compasiune.

Vom fi uimiti cum isi pierd puterea, iar noi ne vom recapata o energie extraordinara, care a fost blocata, pe care o putem folosi in alt fel. De exemplu, sa cream, sa desfasuram o activitate care ne face sa ne simtim bine cu noi insine, care ne face sa ne simtim impliniti.

Foto: Pixabay.com

Tweet 16
fb-share-icon20