Ce-ar fi zis Freud daca te-ar fi vazut cum mananci? Ei bine, nu vreau acum sa despic firul in patru, dar fiecare are un stil de mancat si acesta nu e chiar intamplator.

Modul cum mancam poate sa dezvaluie traumele pe care le avem din copilarie. Pentru ca ne-am simtit tradati, umiliti, abandonati, nedreptatiti, respinsi in primii ani de viata, ca adulti purtam o masca. Iar lucrul acesta se reflecta nu doar in comportamentul si in personalitatea noastra, ci chiar si in modul de a manca.

Sa ne gandim, de exemplu, la persoanele care s-au simtit tradate cand erau mici. Ca adult, acestea poarta masca dominatorului. Este cel caruia ii place sa conduca, sa fie sef, care stie cel mai bine ce e de facut si care nu suporta tradarea (din partea lui sau a celorlalti). Este cel care incearca sa-si impuna convingerile si sa prevada ce fac ceilalti deoarece stie ce trebuie facut.

Dominatorul mananca pe fuga deoarece considera ca e o pierdere de timp. Daca este prea ocupat, chiar uita sa manance. Daca insa isi doreste sa manance, ajunge sa manance mai mult decat are nevoie. Ii place sa-si condimenteze mancarea si isi pune sare chiar inainte de a gusta. Asta ca sa aiba ultimul cuvant si cand vine vorba despre mancare si despre cel care a gatit.

carte

Daca vrei sa afli care este/sunt trauma/traumele de care suferi si, mai important, daca vrei sa te vindeci, citeste cartea “5 rani care ne impiedica sa fim noi insine” de Lise Bourbeau sau, mai bine, originalul.