Cand crezi ca te saturi mai repede: cand mananci ceva care iti place mult, care este o incantare a gusturilor, sau cand esti in situatia de a manca ceva complet neatragator?

prajituri de la Chocolat

Poate chiar ai aflat: mancam mai putin atunci cand mancarea ne place. Pare paradoxal, insa atunci cand mancam ceva neplacut, cand lipseste elementul placere, creierul da in continuare semnal de… foame. Asta pentru ca suntem fiinte construite sa cautam placerea si sa evitam durerea.

In weekend mi-am dovedit inca o data ca pot manca putin si… foarte bun, saturandu-ma. Am ajuns la Chocolat – cel de pe Victoriei – si am experimentat trei prajituri. Am gustat de fapt cate putin din toate si am plecat de acolo cu pofta de dulce satisfacuta.

Pot spune, asadar, ca Amandina este buna, dar se aseamana mai mult cu un tort cu crema facut in casa. Am gustat si un Mousse de fructe de padure, delicios mai ales pentru cei care nu sunt fani ciocolata.

Ceea ce mi s-a parut insa nemaipomenit, desertul care m-a ajutat sa ma satur foarte repede, a fost Mousse-ul de ciocolata – o spuma de ciocolata belgiana, cu “carlionti” de ciocolata pe deasupra. Gata, am trecut-o in varful listei cu deserturi preferate, dupa Moelleux au chocolat!

Din ce am aflat, Chocolat este printre putinele cofetarii cu prajituri adevarate, fara creme dubioase cu margarina sau blaturi inecate in siropuri proaste. Mi-a mai ramas sa experimentez produsele de patiserie si brutarie de la Chocolat.

Foto header: Pixabay.com