Aseara am avut o discutie… delicioasa despre inghetata, venita la fix ca sa indulceasca lucrurile dupa o zi neplacuta, presarata cu rautati si asezonata cu ridicari de ton.

inghetata

Colegele mele au trecut in revista, dupa gustul lor, nenumaratele forme pe care le poate imbraca acest desert irezistibil: cupe colorate la cornet, clasica inghetata pe bat, inghetata sendvis – intre doua felii de biscuit fraged –, inghetata aia pe bat care are consistenta de gheata si seamana mai mult cu un sorbeto sau, cea mai “dureroasa”, casoleta de inghetata mancata intr-o singura sesiune de privit la televizor.

Chiar la ea vroiam sa ajung. Daca tii totusi la silueta ta, nu manca inghetata in fata televizorului.

Nu ai cum sa dai atentie si inghetatei, si filmului preferat. Iar daca atentia iti este captata de altceva, o sa te trezesti ca inghetata a disparut din casoleta si ca e prea tarziu sa mai faci ceva.

Lipsa de atentie atunci cand mananci te va impiedica sa simti momentul cand te-ai saturat, creierul neputand sa obtina prea multe informatii despre “masa” pe care o iei. Cel mai probabil, vei simti in acest caz foame chiar si cu stomacul plin. Deci, fara televizor in timpul mesei!