Pe drumul spre Nessebar, mi-a atras la un moment dat atentia un camp… mov, care m-a facut sa ma intreb cateva clipe daca nu cumva sunt in Provence. Cand m-am trezit din visare, mi-am zis ca trebuie sa fie tare frumos in Provence, iar campul cu “lavanda” care fugea in fata ochilor, in directia opusa de mers, a inceput sa imi dea batai de cap. Ce sa caute lavanda in Bulgaria? La vecinii nostri de la sud de Dunare eram obisnuita sa vad campuri interminabile de rapita sau campuri superbe de floarea-soarelui. Dar lavanda?!

De ce am visat leustean mov - camp mov

Dar nu ne-am oprit, ca sa elucidam misterul. Am tot sperat ca o sa mai intalnim campuri movulii, cum imi place mie sa le zic. Noaptea, se pare ca obsesia cu lavanda a continuat. Am visat ca am pasit pe campul cu pricina si era… leustean mov :).

De ce am visat leustean mov

Asa ca, la intoarcere, a trebuit neaparat sa fac o descindere la fata locului. Bineinteles ca nu am fost uimita sa constat ca era alta floare, ma asteptam la asta, insa tot am simtit putina dezamagire ca nu era lavanda.

 

Asa ca mi-am propus sa ajung neaparat in Provence in plin sezon al lavandei.

De ce am visat leustean mov - provence

 

 

Dar pana atunci cred ca mai la indemana ar fi sa incerc niste biscuiti cu lavanda. Asta, ca sa nu mai visez noaptea leustean mov :).

Foto lavanda: © Lagartija | Dreamstime.com
Foto header: Pixabay.com

Tweet 16
fb-share-icon20