Daca tii dieta, probabil ti-ai stabilit un set de reguli si de standarde. Dar te-ai gandit vreodata daca exista vreo legatura intre aceste standarde si cele pe care le stabilesti pentru intreaga ta viata?

Majoritatea dintre noi suntem in cautarea dietei perfecte. Cea care sa ne ofere un corp perfect, o sanatate perfecta si… o viata perfecta. Toate astea isi au izvorul in dorinta noastra de a ne controla viata, de a fi stapani pe situatie, de a fi sanatosi si, pana la urma, de a ne indeparta pe cat posibil de moarte.

dieta perfecta
Realitatea este ca nu putem controla mare lucru, ca tot ceea ce e sigur este doar caracterul imprevizibil al vietii, ca in orice moment pot aparea rasturnari de situatie.

Mai rau este ca, atunci cand vrem sa avem o dieta perfecta, de multe ori apelam la restrictii alimentare drastice si la exercitii epuizante, ceea ce inseamna, de fapt, abuz de sine.

Tot ceea ce putem face este sa ne gasim echilibrul – intre alimentatie, sport, munca si timp liber – si orice facem pentru dieta noastra e de preferat sa nu fie impovarator, sa nu facem nimic din obligatie, nu pentru ca asa trebuie, ci pentru ca asa ne simtim bine si asa vom fi sanatosi si multumiti de sine.

Foto: © Dmitrijs Gerciks | Dreamstime.com
Foto header: Pixabay.com

Tweet 16
fb-share-icon20