Continui Campania desfasurata pe acest blog „Cum sa ne imbunatatim calitatea vietii fiind mai aproape de noi insine” cu o scurta poveste si, la sfarsit, va invit la un concurs rapid de Martisor.

campaniePe la inceputul lunii februarie, asteptand o masina care pana la urma nu a mai venit (dar asta este o alta poveste), am auzit, fara sa imi propun chiar acest lucru, istorisirea unei doamne in etate. Povestea cu pasiune despre pregatirea unei prajituri la cuptor – nu am inteles exact despre ce era vorba, puteau fi cornulete. Și spunea cum, dupa ce prajiturile sunt gata, se asaza cu un platou plin la televizor si mananca… pana nu mai poate, „ca doar o viata avem!”.

Doar o viata avem si e pacat sa o irosim, as completa eu! Mi-a parut tare rau sa aud aceasta poveste. Mai ales ca este adevarata pentru multi dintre noi, care NU stiu ce sa faca daca au mai mult timp, nu stiu cum sa se bucure de timpul liber si sa se relaxeze. Este trist. Si asta, pentru ca nu suntem invatati de mici sa ne gasim si sa ne urmam pasiunile.

Si mai trist e ca nici macar nu savuram acele prajituri pe care le mancam la televizor. Ai putea sa fii atent la gust, sa savurezi fiecare inghititura, in timp ce vorbesti la telefon sau in timp ce rezolvi o problema de matematica? Stiu ca avem atentie distributiva, dar ea functioneaza succesiv, adica se muta cand la un stimul, cand la altul. Cand suntem atenti la televizor sau la problema de matematica, nu suntem atenti la prajitura si invers (chiar daca e vorba de fractiuni de secunda). Deci sunt momente cand nu stim ce am mancat si ce gust a avut mancarea.

Intr-o zi de 1 Martie si, sper, in prag de primavara autentica, va urez, dragi doamne si domnisoare, sa va petreceti timpul liber cat mai placut, astfel incat sa va relaxati trupul si mintea si sa va simtiti implinite, nu ca ati fi pierdut timpul degeaba sau ca ati mancat pe nerasuflate jumatate de tort.

CONCURS

1 martieAsa cum v-am obisnuit in aceasta Campanie, la sfarsitul fiecarui material, va invit la concurs.
De data aceasta, am trei premii: trei „wish bracelets” facute de mine, in care am tinut sa pun si un strop de aur. Sper sa va placa.

Ce aveti de facut?

Raspundeti la sectiunea de comentarii la urmatoarea intrebare:
Cum va petreceti timpul liber? (De la cateva ore la o vacanta intreaga.)

Concursul se desfasoara pana pe 7 martie. Pe 8 martie, voi anunta cei trei castigatori, tot la sectiunea de comentarii. Premiile pot fi revendicate in maximum o luna de la anuntarea castigatorilor (eu trimit si mail in acest interval, dar uneori nu mi se raspunde). Premiul poate fi trimis doar pe teritoriul Romaniei. Succes!
Tweet 16
fb-share-icon20