Pe Mihaela am cunoscut-o acum doi ani la cursurile de hipnobirthing, in Brasov. N-aveam pe-atunci de unde sa stim, nici eu, nici ea, ca nu dupa mult timp se va mai naste cineva: brandul Verde Aromat.

Mihaela si MinaFoto http://verdearomat.blogspot.ro

Despre povestea lui, despre cum e sa stai ore in sir in bucatarie de drag, despre uleiuri de măsline inmiresmate, aduse tocmai de pe dealurile insorite ale Siciliei, despre cuscus cu rosii uscate si alte bunatati, despre mustar de casa si pateu de ciuperci cu alune de padure, intr-un interviu relaxant, perfect de citit intr-o zi (sau intr-o viata!) cand nu ai chef să mănânci carne.

Care e povestea produselor Verde Aromat? De unde ti-a venit ideea sa le prepari?
Pe scurt, totul a inceput de la un simplu amestec de condimente din plante uscate, aparut demult in bucataria noastra, multumita mamei unui prieten din Iasi, care ii tot trimitea la pachet borcane cu un mix de plante uscate din gradina ei. Le folosea la orice si toate mancarurile aveau un gust deosebit, astfel incat am inceput si eu sa combin zecile de pliculete si borcanase de pe polita din bucatarie, intr-unul singur! Apoi s-a nascut fetita noastra Mina si, pentru ca la botezul ei mi-am dorit mult sa ofer ca marturii invitatilor ceva facut de mine, mi-a venit ideea de a le da pliculete din condimentul nostru de casa (care intre timp ajunsese faimos printre toti cunoscutii). De la asta pana la brandul Verde Aromat nu a mai fost decat un pas!
Traditia veche in conserve de legume-fructe din orasul natal Tecuci a facut ca si eu sa imi incerc talentul si norocul in jurul ceaunului de tuci. Dupa o serie de zacusca experimentala sub privirile neincrezatoare ale parintilor, a urmat o intreaga avalansa de retete noi datorita entuziasmului de a crea gusturi si combinatii proaspete din vechile retete de legume cu ingrediente deosebite.
Astfel, toate produsele VA s-au nascut sub farmecul acestui amestec de condimente si din asocierea lui fantastica cu un ulei de masline de cea mai buna calitate adus de la o mica ferma, de pe dealurile insorite ale Siciliei.

Verde AromatFoto http://verdearomat.blogspot.ro

Ce au special produsele Verde Aromat?
Au in primul rand aroma unica data de acest amestec de condimente, faptul ca sunt facute in serie mica, cu ingrediente curate si cu mare-mare drag.

”Tot ce se naste din maini cu har aduce mare mare bucurie in inimile celorlalti”

Chiar daca poate intuim ce ai dorit sa transmiti prin denumirea Verde Aromat, spune-ne ce senzatii doresti sa trezesti in mintea celui care prefera produsele tale, sub aceasta marca?
Tot ce se naste din maini cu har aduce mare-mare bucurie in inimile celorlalti. Asa simt si eu cu talentul asta de a gati (pentru ca petrec ore in sir in bucatarie doar de placere, asa ca intentia este de a trezi senzatii in inima, in primul rand – de bucurie, caldura, de inapoi acasa, de incantare, de HappyThankYouMorePlease, asa cum frumos spune o prietena draga).
Produsele sunt menite sa demonstreze ca se poti gati mancaruri savuroase si sanatoase doar din legume, fara prea multa sare, fara prea multe artificii.
Cea mai mare placere a mea este sa transform retete clasice in mancaruri vegane, retete ce starnesc uimire si incantare – asa am ajuns sa fac pana si mozarella fara lapte, burgeri de linte si ciuperci, ciocolata de casa, diverse sosuri si maioneze fara unt sau ou…

De unde iti procuri ingredientele pentru produsele Verde Aromat? Mihaela
In general, din piata si de la magazine specializate – piata Obor, magazinul de produse vrac de la Obor, un arab care aduce zeci de feluri de masline, Via Naturalia, KiLife si din gradina bunicilor.

Care este condimentul tau preferat?
Amestecul facut de mine, evident! Insa dintre toate cate le pun eu acolo cel mai mult iubesc oregano adus din Sicilia unde creste in tufe imense, aproape salbatic, pe dealuri muntoase si insorite.

Dar condimentul care te-a uimit cel mai mult, care ti-a lasat cea mai puternica impresie?
Scortisoara! Pentru ca nu mi-a placut deloc cand eram mica, iar acum o folosesc din plin. Experienta asta mi-a aratat cat de valoroasa este cultura culinara in familie si cat de important este pentru parinti ca sa cultive in copil simtul aromelor si al gusturilor variate din natura. Abia dupa ce le cunosti pe toate sa spui ca nu-mi place aia sau cealalta, nu sa refuzi placinta de mere, stafide si scortisoara pentru ca mama ta nu punea niciodata asa ceva in mancare.

Te rugam sa ne dai cateva exemple de mancaruri in care putem folosi condimentele si uleiurile Verde Aromat.
O, Doamne! Mi-ar trebui pagini si zile multe sa fac asta! Condimentul Verde Aromat este gandit ca un ajutor in bucataria vegetariana, vegana si fara foc, astfel incat se poate folosi practic in toata gama de mancaruri – de la supe, ciorbe, pateuri vegetale, salate, piureuri, tocanite, legume la cuptor… tot ce-ti trece prin cap! Mai putin deserturi, evident! Desi imi place foarte mult sa folosesc piperul rosu la deserturi si gemuri de fructe :).

Mie imi plac mult rosiile uscate. Ai o reteta speciala pentru ele?
Uite, pentru rosiile uscate am scris chiar un post intreg pe pagina http://verdearomat.blogspot.ro/, pe care din pacate nu am mai avut timp sa scriu in ultima vreme.
Poti sa iei sugestii de aici: http://verdearomat.blogspot.ro/2014/01/ce-facem-cu-rosiile-uscate.html.
Reteta mea preferata este de cuscus cu rosii uscate feliate, capere, ardei copti, rucola, dovlecei cruzi feliati fideluta, ulei de masline si muuuuuulta verdeata tocata fin.

Te gandesti la retete noi marca Verde Aromat?
Haha, nu ma gandesc, ci le visez! Nu exista zi in care sa nu-mi vina macar o idee noua. Asa s-au nascut noile produse de anul acesta ca pasta de masline, mustarul de casa si pateul de ciuperci cu alune de padure.

Cum putem comanda produsele Verde Aromat?
Printr-un mesaj pe pagina de facebook , pe email la mihaela.brailescu@gmail.com sau la telefon 0749964677.

Ai o fetita de 2 ani si jumatate. Spune-ne cum ii cresti imunitatea. Ce produse ii oferi?
Imunitatea din punctul meu de vedere inseamna starea de echilibru si sanatate a organismului pe care nu trebuie sa o cresc, ci sa o mentin. In primul rand, i-am format obiceiul de a bea sucul de dimineata impreuna cu noi (de obicei, suc verde presat la rece cu frunze de kale, portocale, mere si ghimbir), iar in restul zilei mananca ce mancam si noi, adica mancaruri de legume, paine cu maia, cereale integrale, totul cat mai simplu, mai variat si, evident, vegan.
Un alt lucru valoros pentru imunitatea ei puternica este faptul ca nu e vaccinata, iar in rarele si usoarele raceli nu intervin deloc cu medicamente, ci doar natural. De exemplu, ne place foarte mult sa facem inhalatii: intind cortul de plaja Barul Vita Minain living si ne bagam acolo cu paturica, jucarii si o oala de apa aburinda in care am pus sare de mare si uleiuri esentiale. Dupa ce transpiram bine vreo 20 de minute facem o frectie si ne bagam in pat cu sosete groase in care am pus ceapa pe talpi. Adaugam imbratisari calde si rugaciuni de mama si iata cum trec toate ca prin minune!

Spune-ne cateva cuvinte si despre barul VitaMina.
Pasiunea pentru bucatarie si placerea de a hrani prietenii numai cu mancaruri sanatoase au condus natural catre oferirea unor servicii de catering prin conceptul VitaMina, care este propriu-zis un bistro nomad ce asigura bauturi din fructe proaspete si hrana sanatoasa (meniu vegan si ovo-lacto) la diverse evenimente – targuri, festivaluri, concerte etc.
In meniul nostru vei gasi mereu sucuri presate la rece, limonada, kombucha, latte-uri si smoothies pe baza de lapte vegetal, sandviciuri si burgeri vegani, quiche-uri cu iaurt grecesc, platouri de tartine si tot felul de bunatati cat mai sanatoase si hranitoare.
Numele VitaMina este un joc de cuvinte : vita…litate (din produse sanatoase, vegane, pline de nutrienti) + Mina (numele fetitei noastre).

Care este urmatorul targ unde te putem gasi?
Pe 4-5-6-7 decembrie suntem la Baby Expo la Sala Polivalenta cu produse noi special create pentru acest eveniment – nutella de casa, biscuiti pentru bebelusi (vegani, fara zahar, fara gluten), iar toata luna decembrie pregatim cosuri cadou cu produse Verde Aromat, cosuri ce vor putea fi comandate de pe pagina de facebook .