Pentru ca mancam mult in loc sa:

– ne rasfatam mai mult;
– ne relaxam;
– ne acordam mai multa atentie;
– ne cunoastem dorintele cu adevarat;
– ne iubim mai mult (si mancarea e o dovada de dragoste, nu?);
– stim ce sa facem cu timpul nostru liber,

Va invit sa participati la campania „Cum ne imbunatatim calitatea vietii fiind (mai) aproape de noi insine”, care se va desfasura in anul ce tocmai a inceput.

campanie mananc-inteligent
Ideile de la care am pornit

Oamenii sunt nefericiti cu ce au pentru ca nu stiu ce vor cu adevărat. Sunt departe de propriile dorinte, pasiuni, abilitati, iar indepartarea de sine inseamna suferinta. Am fost invatati sa fim mereu altcineva si sa fim iubiti fiind altcineva – de parinti, in primul rand. Am fost invatati sa purtam niste masti ca sa fim acceptati de ceilalti.

In special femeile se chinuie cu dietele, mergand pe un drum sinuos, a carui destinatie nu o cunosc. Asta, pentru ca nu stiu ce cauta cu adevarat.

Chiar femeile slabe si normoponderale au probleme cu imaginea de sine, pentru ca vor sa fie validate in functie de aspectul exterior, departandu-se de eul launtric (multumesc, Ioana, pentru idee!).

In mass-media, ni se spune sa fim mereu altcineva, oricine, dar nu noi insine. De aici, nevoia de a scapa de aceasta instrainare de propria persoana, invatand sa ne recunoastem nevoile, dorintele, sa stim cine suntem cu adevarat.

Multe mame afirma ca nu mai fac nimic pentru ele, totul pentru copii. Dar nu isi dau seama ca o mama relaxata, implinita, fericita isi poate creste copilul mult mai bine decat o mama obosita si nefericita. Nu isi dau seama ce ar insemna sa isi acorde macar cateva minute in fiecare zi.

Ce se va intampla

In aceasta campanie, voi veni cu informatii de nutritie, psihologie si psihonutritie, care sa ne ajute sa avem mai multa grija de noi, informatii utile pentru sanatatea psihica si fizica. Si neaparat cu idei de… rasfat si relaxare, pentru noi, doamnele. Nu vor lipsi concursurile.

Veti spune ca nu aveti timp sa va acordati mai multa atentie. Iar eu va voi spune un secret. Nu avem timp pentru o activitate pentru ca nu o consideram o prioritate. Va asigur ca daca va gasiti o pasiune, va veti rupe cateva minute din timpul de somn sau de masa doar pentru ea. De fapt, va veti rupe mai mult decat cateva minute…

Veti spune ca nu este important, ca nu ajuta la nimic. Ei bine, am intalnit femei care s-au schimbat, care si-au schimbat viata doar pentru ca au gasit activitati prin care sa faca ceva pentru ele – fie si gasindu-si o forma de miscare care sa le placa, am intalnit femei care s-au apucat de scris sau de gatit. Important este ca s-au apucat sa faca exact acel lucru care sa le umple sufletul de liniste si de bucurie.

Ma puteti ajuta cu idei

Sa revenim la campania noastra. Am zis ca voi veni cu idei de rasfat. Si ca vom avea si concursuri. Ei bine, aici am nevoie de ajutor. Ce ati vrea sa primiti in dar ca sa va simtiti un pic rasfatate? Idei sunt nenumarate, nu vreau sa sugerez raspunsuri. De aceea va cer ajutorul. Scrieti, asadar, la sectiunea de comentarii ideile voastre si eu voi incerca sa le aduc aici.

Iar daca vreti sa faceti parte din campanie si sa va promovati propriile activitati aducand inspiratie altora, puteti scrie pe contact@mananc-inteligent.ro

Va multumesc pentru interes!

Stati pe aproape, incepem campania in cateva zile!

Motto: Un om relaxat si fericit este o comoara pentru el si pentru toti cei din jur.