”Pentru ca viata trebuie sa fie minunata”… afla de pe Summer Tomato cum poti sa devii mai sanatos sau sa slabesti FARA sa tii cure de slabire si avand o relatie cu mancarea in acord cu menirea personala.

Autoarea siteului are un doctorat in neurostiinte si incearca sa mentina mereu un echilibru intre succesul academic si profesional si sanatate.

A avut astfel, la un moment dat, revelatia ca e om de stiinta si ca ar trebui sa foloseasca acest lucru chiar si in alegerea propriului stil de viata.

Si, dupa mult studiu, a descoperit la un moment dat ca a invatat in sfarsit sa slabeasca. Si a mai descoperit ceva ce i s-a parut extraordinar: ca aceeasi dieta care promoveaza pierderea kilogramelor poate ajuta la prevenirea si vindecarea tuturor bolilor cronice pe care stiinta incearca sa le vindece.

menire

Pregatitea sa stiintifica a deteminat-o sa inteleaga ca modul cel mai sanatos este sa stea departe de toate dietele si trendurile in sanatate si sa se educe singura sa gateasca si sa manance mancare adevarata (asta, dupa ce a tinut toate dietele de pe pamant, in liceu a mancat 10 g de grasimi pe… luna si a fost toata viata preocupata de cum arata).

Ea a gasit fericirea si sanatatea in piata, unde gasesti alimente naturale, locale si sezoniere – cele care se afla la baza celei mai sanatoase diete, dupa parerea ei.

A ajuns sa-si gaseasca, asadar, fericirea, dar si echilibrul in relatia cu mancarea cand a pus cariera in slujba propriilor scopuri legate de hranire si dieta.

Pentru o sanatate fizica si psihica nu putem separa menirea de modul cum ne hranim, caci ele merg mana in mana. A ne hrani este dovada dorintei noastre de a continua viata pe acest pamant, iar pe acest pamant fiecare are, bineinteles, o menire. Ne putem indeplini menirea, daca ne hranim in acord cu ea.

Nu voi fi fericita sa am o cariera care presupune sa calatoresc mult, daca nu imi place sa mananc si sa experimentez lucruri noi si tanjesc mereu dupa mancarea de acasa.

Menirea mea, sau ceea ce cred ca ar fi menirea mea, este in dezacord cu insasi existenta mea pe acest pamant, care presupune sa… mananc.

Si pentru ca legatura dintre menire si relatia cu mancarea sa fie mai clara, hai sa ne gandim si cum functioneaza lucrurile pe acest Pamant.

Ca sa supravietuim, facem un lucru foarte important: mancam. De unde vine mancarea? Daca suntem norocosi si avem propria ferma, ne cultivam singuri fructele si legumele, ba chiar ne crestem si animalele, daca nu suntem vegetarieni.

Noi, ceilalti, avem nevoie de bani pentru a ne cumpara mancarea. Si obtinem acesti bani folosindu-ne abilitatile cu care am fost inzestrati si pe care le oferim celorlalti.

Deci pana la urma tot aici am ajuns: menirea noastra, adica ce stim sa facem mai bine si punem in slujba celorlalti ne ajuta sa supravietuim, pentru ca asa ne asiguram hrana… Iata, asadar, cat de stransa este legatura dintre menirea noastra si hranire.

Asa ca ia-ti un ragaz si gandeste-te daca felul cum mananci este in slujba menirii tale. Sau invers. Important este sa nu existe o contradictie intre ele. Si daca exista, a venit momentul sa te gandesti ce ai putea sa schimbi pentru a face pace intre cele doua. Altfel, vei fi condamnat la nefericire si, poate, la kilograme in plus, probleme digestive sau… insucces.

Poti citi/audia mai multe informatii despre relatia ta cu mancarea in programul de dezvoltare personala ”(RE)Imprieteneste-te cu mancarea! Si cu tine insati”, pe care il gasesti doar aici.

Foto credit: Pixabay.com

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihonutritie.

Vreau sa iti ofer GRATUIT un indrumar pentru schimbare despre mancare si diete, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!