Am spus in mai multe randuri ca sunt in cautare de magazine de unde sa pot cumpara paine de calitate.

Asta pana cand o sa-mi iau inima in dinti si o sa imi cumpar aparat de facut paine, moment in care nu mai am nicio scuza ca sa nu fac painea asa cum o vreau eu, din faina pe care o vreau eu si cu aromele

preferate.

painea cu trei tipuri de faina

Ma doare sufletul cand vad ca oamenii se bucura la painea aceea alba, mai ales cand e calda si proaspata, si mananca una la o masa. “Mmm, ce paine buna!”, parca ii si vad spunand. Si ma sperii cand ma gandesc ca determina cresterea rapida a glicemiei.

Faina alba este atat de rafinata, incat ajunge sa fie foarte saraca in nutrienti si, nemaiavand taratele din grau, este lipsita si de fibre.

Cum spuneam, mi-am continuat cautarile si am gasit la cofetaria portugheza Lusitana, din cladirea American House, o paine care mi-a placut. Era facuta din trei tipuri de faina: de porumb, multicereale si faina neagra. Am observat ca, atunci cand painea este de calitate, nu mananc multa.

Asta pentru ca, in caz contrar, atunci cand nu oferim corpului nutrientii de care are nevoie, mesajul creierului este urmatorul: “Mananca mai mult!”.

Cu alte cuvinte, mananca mai mult, pana asiguri toti nutrientii care trebuie… Asa ca sa nu ne mai miram ca, atunci cand nu alegem ce trebuie, mancam si mult!

 

Foto header: Pixabay.com