medicamente
Probabil multi imi vor spune ca nu-si permit sa cumpere produse de calitate. Intr-adevar, pentru a manca sanatos, trebuie sa cheltuim mai mult. Dar trebuie sa facem asta convinsi ca nu vom fi nevoiti sa dam, ulterior, bani pe medicamente.

Am tot vazut in jurul meu oameni care prefera sa cumpere neaparat ieftin si, eventual, o cantitate mare de alimente (“doua la pret de unul”), decat sa aleaga produse de calitate. Pentru sanatatea noastra, este necesar sa invatam sa alegem ce produs este de calitate, natural, fara ingrediente pe care nu le cunoastem si chiar… scump. In opinia mea, nu exista lucruri ieftine si, in acelasi timp, de calitate. Din nefericire, reciproca nu este adevarata (lucrurile scumpe nu sunt in mod obligatoriu si de calitate).

Intalnesc oameni care spun cu convingere ca nu le place un aliment. De fapt, si-l refuza doar pentru ca este scump. Referindu-se, de exemplu, la Salamul de Sibiu, pentru ei “nu este bun” deoarece este… “prea uscat si are un gust de vechi”. Iar convingerea este atat de puternica, incat, nici daca le oferi cadou o astfel de delicatesa, nu se ating de el. Tot ei iti mai pot spune ca salata rucola nu are vreun gust. Ce sa mai spun de cartofii dulci: oamenii la care ma refer aleg morcovul sau dovleacul, ca doar „gustul e acelasi”. Eu cred ca trebuie sa fim sinceri cu noi. Corpul nostru este cel care ne da semnalul daca avem nevoie de un aliment, nu calculele matematice legate de salariu, pret, promotii etc. Prefer putin si bun, decat mult si prost. Si sunt sigura ca voi economisi banii pe care i-as da mai tarziu pe medicamente, daca nu as respecta acest principiu.

Share/Bookmark