Pentru ca un cititor de-ai mei si-a exprimat nedumerirea legat de o asa-zisa neconcordanta dintre numele blogului, a subtitlului si a continutului, ma gandesc ca ar fi cazul sa explic cum e cu mancatul asta inteligent.

inteligent

A manca inteligent, pentru mine, reuneste sub aceeasi umbrela tot ce inseamna “a manca” si nu oricum.

Inseamna a face cele mai bune alegeri culinare (din punct de vedere al calitatii ingredientelor, precum si al mancarurilor potrivite pentru fiecare in parte, in functie de experientele anterioare, dar si de cat mai multa informatie noua care sa ne imprieteneasca, as zice, cu mancarea si cu noi insine, sa ne aduca mai aproape de propria persoana cu ajutorul hranei, sa ne ajute sa dezlegam din misterele lumii noastre interioare, decodate in functie de problemele pe care le avem cu mancarea; acest intreg univers nu exclude retetele care ne ajuta sa ne gatim mancarea, incorporand in ea atentia, dragostea pentru propria hrana).

Felul cum mancam este o usa catre lumea noastra interioara, ne da o multime de informatii despre problemele cu care ne confruntam (avem emotii neexprimate, amintiri neplacute ingropate in subconstient, suntem prinsi in situatii pe care nu le putem rezolva etc.).

Dar pentru a accepta ca mancarea inseamna mai mult decat hrana si ca lucrurile sunt mult mai complicate decat la prima vedere, avem nevoie de un pic de deschidere catre nou, dorinta de a ne cunoaste, de a ne schimba, daca este cazul, de a evolua, de a fi in acord cu corpul, cu mintea si cu spiritul nostru.

Iar pentru a ne descurca in noianul de informatii cu care ne intalnim, a le intelege usor, a sesiza esentialul si a rezolva problemele avem nevoie evident de inteligenta.

Foto: © Atovot | Dreamstime.com; Pixabay.com

Tweet 16
fb-share-icon20