Zilele trecute, am stat de vorba intamplator cu un domn sofer care mi-a zis, in treacat, ca isi duce copilul la fast-food. O data – de doua ori pe saptamana. Tare curioasa as fi, in rest, ce ii mai da de mancare!

Evenimentul m-a facut sa ma revolt putin la gandul ca multi copii din Romania nu au o alimentatie echilibrata si nu fac sport. Efectele acestui stil de viata nu vor intarzia sa apara. Este suficient sa arunci o privire in parc, pentru a-ti da seama ca situatia este ingrijoratoare.

Un pas inainte pentru sanatatea copiilor nostri

Vestea buna este ca lucrurile nu sunt lasate totusi la voia intamplarii, ca exista oameni care vor sa schimbe ceva legat de viitorul copiilor nostri. Si, cand spun asta, ma refer la Miscarea Nationala “Si eu traiesc sanatos!” – SETS (http://www.sets.ro), lansata pe 1 martie 2011 de catre Fundatia PRAIS. Pana la urma, prevenirea obezitatii infantile si promovarea unui stil de viata sanatos (obiectivele acestei miscari) sunt ceea ce ar trebui sa reprezinte o prioritate pentru noi, toti. Nu ne dorim copii bolnavi si nefericiti, nu?

Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com

Foto header: Pixabay.com