Daca ne-am nelinistit ieri cu situatia ingrijoratoare a copiilor supraponderali din Romania, azi e cazul sa aflam o veste buna.

“O lectie” importanta predata in scoli ce inseamna stil de viata sanatos

De multe ori m-am gandit ca in scoli nu suntem invatati o multime de lucruri de care chiar avem nevoie si care ne-ar ajuta pe termen lung. Nu suntem invatati CE si CUM ar fi bine sa mancam sau chiar cum sa gatim. La orele de sport nu ne invata nimeni cum sa… respiram.

Ce-ati zice insa daca ati afla ca exista o miscare nationala care isi propune sa previna obezitatea infantila si sa promoveze un stil de viata sanatos in randul familiilor din Romania, pe parcursul a 5 ani? Ei bine, este exact de ce avem nevoie. Aceasta miscare exista si se numeste “Si eu traiesc sanatos!” – lansata de Fundatia Prais.

In anul scolar 2011 – 2012, 45.000 de elevi din ciclul primar din 215 scoli din Bucuresti si Roman, 1.700 de cadre didactice si peste 100.000 de parinti vor avea acces la informatii despre beneficiile alimentatiei echilibrate, activitatilor fizice zilnice, sportului, despre igiena si despre valori morale.

Toti copiii se pot inscrie voluntar in “Cluburile SETS – Miscare si Distractie” participand la concursul anual al celor mai active cluburi. Lectii deschise vor fi sustinute de studenti din cadrul UNEFS, de medici nutritionisti, de psihologi si de sportivi olimpici de renume. Seria dezbaterilor publice SETS continua.

Foto: © Dmitriy Shironosov | Dreamstime.com; Pixabay.com

Tweet 16
fb-share-icon20