Ce crezi ca s-ar intampla daca ti-ai lasa copilul, nesupravegheat, in fata unei farfurii pline cu biscuiti apetisanti, el stiind ca nu poate sa se serveasca, daca nu cere voie? Raspunsul ar putea “sa prevada” daca, in viata adulta, va avea sau nu probleme cu sanatatea, va fi certat cu legea sau va avea datorii…

Cat de importanta este puterea vointei in viata fiecaruia au pus in evidenta diversi cercetatori (sursa: http://news.sciencemag.org).

copil mancand dulciuri

Pe la sfarsitul anilor ‘60, un psiholog de la Columbia University, Walter Muschel, a testat copii in varsta de 4 ani ca sa vada cum reactioneaza cand sunt lasati singuri in fata unui platou cu biscuiti Oreo.

El si echipa lui au descoperit ca exista o gama larga de grade de vointa. Copiii care rezistau tentatiei aveau rezultate mai bune la scoala decat ceilalti, iar parintii ii evaluau ca fiind mai atenti, mai competenti, mai inteligenti.

Alti cercetatori au aratat ca oamenii care au avut vointa mai slaba in copilarie, in jurul varstei de 30 de ani, au probleme cu sanatatea (tensiune arteriala ridicata), probleme cu greutatea, boli de plamani si boli cu transmitere sexuala.

Probabil, ar fi bine sa gasim si sa aplicam exercitii pentru cresterea autocontrolului (nu ma refer neaparat la metodele aplicate de Robert De Niro in Meet the Fockers :)).

Foto: © Alena Ozerova | Dreamstime.com; Pixabay.com