Pasiuni

Pasiunile unui chef pastry din Italia

Pasiunile unui chef pastry din Italia

Cand vezi prajiturile Alinei, iti spui ca nu pot fi altfel decat perfecte. E greu sa iti dezlipesti ochii de la creme stralucitoare, forme inedite, culori vesele si decoratiuni irezistibile. Iti dai repede seama ca sunt opera unui om nu doar pasionat, ci si instruit....

Retete cu vlastari, o pagina facuta cu pasiune

Retete cu vlastari, o pagina facuta cu pasiune

Cand vorbim despre vlastari, vorbim despre sanatate, in primul rand, dar si despre savoare, inventivitate si culoare. Am descoperit toate acestea in micile plante miraculoase ce au schimbat radical modul in care acum aleg sa combin aromele in farfuria mea. Cum? Cu mai...

Cum ne poate ajuta dansul

Cum ne poate ajuta dansul

Acum cateva zile, am avut o revelatie. Am citit pe blogul Oanei Titica, chicineta.ro, o poveste frumoasa despre cum a luat cursuri de salsa timp de un an. Si despre cat de minunat este sa iti gasesti forma de miscare care iti place. Deseori, am sustinut pe acest blog,...

Salatele imi dau energie mai multa decat o cafea

Salatele imi dau energie mai multa decat o cafea

Nu trebuie sa fii vegan sau vegetarian ca sa mananci sanatos. Poti fi ce vrei tu, facand in acelasi timp cele mai bune alegeri pentru tine. „Daca tu stii in inima ta ca trebuie sa mananci sanatos, atunci asa trebuie sa faci si aici incep bunastarea si starea de...

Mancarea iti poate influenta starea de spirit

Mancarea iti poate influenta starea de spirit

„Daca esti suparat sau nervos, mancarea nu va iesi buna, zau!”, imi spune Madalina de la Madeline`s Cuisine, pe care am cunoscut-o cu ocazia unei lansari de carte. Si nu orice lansare, ci chiar a cartii ei cu retete. Despre ce inseamna mancarea intr-o zi mohorata de...

Cum a fost la Veg Studio

Cum a fost la Veg Studio

Intr-o zi ploioasa de vara, cum sunt toate zilele in care eu organizez workshopuri :), m-am indreptat catre Veg Studio. Era prima data cand ajungeam la ei, desi tot imi ieseau in cale ateliere foarte interesante care au avut loc acolo. Cum am pasit in curte, am pus...

Nu ai de ce sa nu mananci o prajitura

Nu ai de ce sa nu mananci o prajitura

Prin vara lui 2012, imi faceam bagajele sa plec de la locul meu de munca de pe atunci. Ma rog, nu ma dadea nimeni afara, dar peste doua luni intram in rolul de mamica. Asa ca am facut cunostinta cu viitorul editor coordonator al revistei BBC Good Food, caruia urma sa...

Lapte, cu iubire

Lapte, cu iubire

Prima data cand am auzit de Laptareasa vegana a fost cand am primit pe Facebook o invitatie de a vota logo-ul care imi place cel mai mult. Mi-a atras atentia acest nume, "Laptareasa vegana", si mi-a placut mult-mult ideea. Am facut si eu lapte de migdale, candva, si...

”Un mousse au chocolat cu un strop de whisky…”

”Un mousse au chocolat cu un strop de whisky…”

Azi e o zi insorita. Cel putin pentru mine, pentru ca am citit prima interviul de mai jos :). Un interviu care m-a facut sa ma simt excelent, sa ma relaxez, sa ma amuz, sa ma incarc de energie si de optimism. Caci nu se poate altfel atunci cand vorbesti cu cineva care...

” Cred ca tocmai am descris paradisul!”

” Cred ca tocmai am descris paradisul!”

Stiati care este diferenta dintre recomandarea unui prieten de a citi o carte si cea venita din partea unui biblioterapeut? Sau ca, citind carti, puteti descoperi solutii la anumite probleme, rezolvari pentru unele preocupari existentiale sau ca va puteti dezvolta...

”Tot ceea ce fotografiez este comestibil”

”Tot ceea ce fotografiez este comestibil”

Am cunoscut-o pe Mirela acum cativa ani, la o sedinta foto pentru BBC Good Food Romania. In spatele unui suras placut si a doi ochi albastri ca marea, se ascundea o persoana cu un har special, de care, nu mi-am putut da seama atunci. Acest har a fost, bineinteles,...