Scriam ieri ca ar fi cazul sa cautam acele obisnuinte de care avem nevoie pentru a ne dezvolta, pentru a ne atinge scopurile. Vreti sa slabiti si nu reusiti? Ei bine, ar fi cazul sa intelegeti ca, de fapt, puteti face orice va doriti.

Poate ca v-ati intrebat deseori de ce va doriti un lucru si el nu se implineste. De ce unii au tot ce isi doresc, sunt prosperi si sanatosi? Si altii traiesc o viata mizera?

cum-devin-visele-realitate

Ieri am inceput sa citesc cartea „Puterea extraordinara a subconstientului tau” de Joseph Murphy. Poate ca va pare un titlu comercial. Sau va spuneti „Ce e cu prostiile astea?”.

E adevarat, citind cartea nu am gasit nimic nou. Stiam deja ca pot avea orice gandesc, orice imi doresc. Ca nimic nu este imposibil. Ca se implinesc atat lucrurile bune, cat si lucrurile rele (pe care le gandesc).

Ca sa fie clar de la inceput: orica construim cu gandurile noastre se intampla in lumea exterioara. Suntem ca niste arhitecti care fac planuri pe hartie (adica, in minte) si apoi ele prind forma in lumea obiectiva. In cartea de mai sus, autorul numeste „subconstient” acel loc, acea forta extraordinara care face totul posibil. Poate fi Maestrul Interior (cititi cartile de la Elena Francisc Publishing). Poate fi Visatorul din cartea lui Elio D`Anna. Puteti sa numiti aceasta forta cum doriti.
Tot ce trebuie sa retineti este ca gandurile voastre trimit sugestii subconstientului si el le pune in practica. Daaar, el nu face distinctie intre bine si rau, intre util si inutil, intre frumos si urat. El doar face lucrurile sa devina realitate.
Asadar, daca veti gandi „nu voi reusi sa slabesc niciodata”, „nu imi voi schimba niciodata locul asta de munca nesuferit”, „nu am bani suficienti sa ma mut intr-un apartamente mai frumos”, subconstientul va face tot posibilul sa va respecte aceste ganduri. Chiar nu veti reusi nimic.
Sustin cele de mai sus si din experienta proprie. Mi-am dovedit deseori ca nu sunt povesti.

Asadar, stabiliti-va clar ce scopuri vreti sa atingeti. Sa zicem: „Vreau sa slabesc”. Apoi, formulati o afirmatie legat de acest lucru pe care sa o repetati de mai multe ori pe zi, mai ales cand sunteti relaxati. Asa este mai usor sa intrati in legatura cu mintea subconstienta si sa sincronizati constientul (cel care are ganduri) cu subconstientul (cel care executa sugestii).

De exemplu: „Reusesc sa slabesc pana la sfarsitul anului exact cat imi doresc. Sunt deja multumita si recunoscatoare ca pot fi slaba”. Daca reusiti sa manifestati recunostinta pentru ceva ce inca nu s-a intamplat, lucrurile se vor misca chiar mai repede in directia dorita.

Nu va puneti limite, blocaje. Nu folositi mintea rationala care va va spune „este imposibil sa slabesc pentru ca nu am vointa sa mananc mai putin si pentru ca nu fac sport”. Nu lasati aceste ganduri sa intervina. Pur si simplu, lucrati doar asupra sugestiei. Ea va va ajuta sa mergeti in directia dorita. Poate ca subconstientul va va da o informatie legat de o dieta care sa va mearga foarte bine si sa va faca sa o tineti foarte usor. Poate ca veti intra intr-un proiect nou, care va va absorbi atat de tare, incat veti uita de rontaielile cu care erati obisnuit intre mese si care va aduceau kilograme in plus. Nu stiu ce solutie va gasi subconstientul. Stiu sigur ca va gasi una.
Foto credit: Pixabay.com

Tweet 16
fb-share-icon20