unt de arahide fadcut in casaNu de mult, vorbeam cu o prietena despre untul de arahide. Imi spunea ca il pot face acasa. Mi-a suras imediat ideea, gandindu-ma cat de greu este sa gasesc in comert unul cat de cat curat (a se citi fara coloranti, arome sau aditivi). Am obosit sa citesc etichete cu grasimi hidrogenate si ulei de palmier.

Asa ca mi-a ramas in minte posibilitatea de a pregati chiar eu unt de arahide. Dar cum? Blenderul meu de pe atunci sigur nu ar fi facut fata. Cu unul asemanator, incercasem odata sa fac un piure. Ce o fi fost in mintea mea? De fapt, stiu ce a fost. Mofturosii de acasa nu vor sa simta cumva vreo bucatica de cartof din piure. Asa ca eu am vrut sa il fac foarte fin. Atat de fin, incat am stricat blenderul.

Dupa aceasta experienta, bineinteles ca nu am mai avut curaj sa pun in blender arahide. Dar de cand a poposit la mine in bucatarie blenderul G21 Perfect Smoothie Vitality (pe care il puteti vedea mai jos), iar mi-a incoltit in minte ideea cu untul de arahide. Dar aceasta idee a fost din nou insotita de temeri: daca stric aparatul?

Noroc ca am vazut pe veglifestylesite.wordpress.com dovada de care aveam nevoie: unt de arahide facut supersimplu cu blenderul G21. Atat mi-a trebuit!

Dupa un drum la magazin, 15-20 de minute de copt arahide si 3-4 minute de procesat la blender, eram in fata unei creme delicioase, facuta doar din arahide.

G21Cand am gustat untul de arahide facut de mine, am avut o revelatie. Cel din comert este foarte sarat! Asa ca, facand unt de arahide acasa, am scapat si de aceasta problema. Mai ales ca in casa sunt copii si o persoana hipertensiva.

Noua ne place si sa punem foarte putina miere pe tartina. Cand am feliat ca sa testez untul de arahide, mi-am dat seama ca si painea era facuta de mine. Si am avut un sentiment de multumire.

Uitandu-ma la borcanelul auriu, mi-a mai venit o idee. Cred ca stiu ce va strecura iepurasul in cadourile de Pasti ale prietenilor si familiei.

Inainte sa inchei, trebuie sa va spun ca nu garantez ca veti face unt de arahide fara sa stricati blenderul pe care il aveti. In acest moment, nu pot vorbi decat tinand cont de experienta mea: asadar, ma bucur ca pot face tot felul de minuni cu G21. Despre el, gasiti mai multe informatii aici. Iar eu abia astept sa trec la reteta urmatoare.