Nu stiu ce-am facut anul trecut, ca am uitat sa va povestesc despre doua milkshake-uri pe care le-am incercat, desigur cu blenderul G21.

Primul, un milkshake cu lapte de cocos, ananas si banana, este uimitor prin savoarea pe care o obtii combinand cateva arome exotice. Daca il gusti cu ochii inchisi (si l-a pregatit altcineva), e posibil sa nu ghicesti toate ingredientele. Mai ales ca nu m-am putut abtine si am strecurat un varf de lingurita de mixed spice – combinatia mea preferata de condimente pentru deserturi. Hm! In clipa asta, mi-a zburat gandul la o placinta de dovleac aromata cu mixed spice.

Ei bine, pentru acest milkshake am folosit 1 conserva de lapte de cocos, pe care am topit-o pe foc amestecand neincetat (ma rog, continutul conservei), cateva felii de ananas, jumatate de banana (nu mai mult, ca acopera celelalte arome si e pacat), 1 lingurita de mixed spice. Pana s-a racit putin laptele de cocos lichid, am pregatit celelalte ingrediente. Le-am pus pe toate in blenderul G21 si le-am mixat 30-40 de secunde, pana cand am obtinut textura dorita.

Daca acest milkshake a fost simplu, cel de-al doilea este mult mai simplu. Intr-o dimineata lenesa de weekend, am amestecat niste lapte cu un pic de miere si cu pudra de matcha, si asta a fost tot. Insa am obtinut ceva minunat, racoros, revigorant, cu aroma subtila. Eram de mult curioasa sa fac experimente cu matcha, mai ales ca are o multime de beneficii pentru sanatate, cum ar fi scaderea colesterolului, relaxarea corpului, calmarea mintii, detoxifiere, arderea caloriilor etc. Si imi place nespus culoarea!

Voi ce experimente culinare (rapide!) ati mai facut prin bucatarie?