Rasfoind o carte, imi cade privirea pe titlul: “Feelings, not food”. Aaaa, cat de adevarat! Nici nu ma apuc sa citesc mai departe si incep sa ma gandesc de cate ori, poate, am mancat nu pentru ca mi-era foame, ci pentru ca era mai simplu sa simt gustul mancarii decat sa fiu in contact cu sentimentele mele.

legatura dintre mancare si sentimente

Cati dintre noi nu fac la fel? Aflam o veste proasta si, in loc sa ne acceptam sentimentele, dam fuga la magazin, dulap sau frigider si ne trezim abia dupa ce am terminat o cutie cu bomboane de ciocolata.

Folosind mereu aceasta “strategie” e firesc sa ajungem la kilograme in plus, tulburari de nutritie si simptome digestive neplacute.

Solutia? Sa rupem legatura dintre sentimente si mancare.

Cum? Sa fim atenti la senzatiile fizice care apar odata cu emotiile neplacute, indiferent de cat de inconfortabile ar fi. Sa ne recunoastem sentimentele si sa nu le blocam. Ele sunt usa catre lumea noastra interioara.

Ne ajuta sa avem acces la sinele nostru adevarat.

Dupa ce vom reusi sa rupem legatura dintre emotii si mancare, vom ajunge sa mancam doar atunci cand avem nevoie sa ne hranim. In plus, “imprietenindu-ne” cu propriile sentimente, vom avea o viata autentica.

Foto: Pixabay.com