cap auroraGolfulete jucause, stabilopozi la tot pasul, hoteluri somptuoase, unele, vedete de demult din „Nea Marin miliardar”, fasii inguste de plaja, pasi nesiguri in apa plina cu pietre, toate imi ofera o viziune cu totul noua fata de „plaja mea”. Plaja unde am mers vacanta de vacanta atata timp. Plaja mea lina si neteda, cu o apa perfecta pentru inot. Plaja mea atat de la indemana, incat nu avea rost sa merg in alta parte, in alte statiuni. A venit insa momentul sa explorez si alte locuri de la Marea Neagra, intorcandu-ma, desigur din cand in cand, la plaja mea de la Mamaia.

Am stat cateva zile la Cap Aurora. Am nimerit fara sa fac prea multe investigatii la Hotel Opal (visam eu sa vad pe fereastra marea, dar n-am prins camera decat spre padurea Comorova; nu-i rau, dar nici mare nu e), desi ochii m-au facut sa visez la Iris. Pe langa el am trecut de mai multe ori, asezat intr-o frumoasa gradina primitoare. Iris mi s-a ivit in cale chiar si cand am iesit la o pizza intr-o seara inca linistita, care nu prevestea ploile de mai tarziu. Asta, pentru ca exact in fata lui am poposit la restaurant Antik.

limonada de mentaNu am sa va spun ceva memorabil de la Cap Aurora in ceea ce priveste domeniul culinar, doar asa, cateva linii orientative, ca sa aveti idee, daca cumva ajungeti pe aici, mai ales ca statiunea este placuta. E drept, nu am avut timp sa fac foarte multe investigatii, asa cum am facut cand am descoperit Pescaria lui Matei din Agigea, Lacul Racilor din Olimp sau Pofta pescarului din Costinesti.

Pe scurt, Antik se afla intr-o frumoasa gradina, cu palmieri si zeci de flori colorate, si te simti foarte bine. L-am zarit si in Neptun. Am mancat o pizza cuminte. De ce asa? Pentru ca nu mi-a oferit o experienta memorabila. Probabil, vei spune ca o pizza nu e mare lucru si ca nu am ce sa ma astept de la ea. Insa au fost momente cand am mancat pizza si am avut sentimentul de „uau!”, de gust desavarsit. Deci, se poate. Aici, nu a fost rea, dar nici extraordinara.

Am gustat tot la Antik din limonada care avea frunze de menta si mai avea ceva. Copilul m-a intrebat ce se vede in carafa. Iar eu am spus, inainte sa gust si… inainte sa gandesc prea mult: „Are sirop de ceva”. Si copilul, logic, mi-a raspuns: „Pai, sirop de menta”. Sigur e logic. Dar de ce sa pui sirop de menta intr-o limonada care are menta si care poate avea un gust racoritor si natural doar cu ingrediente NATURALE? Desigur, limonada era foarte dulce, gratie acestui minunat sirop de menta.

Iar mie mi-am luat un cocteil care suna atat de bine citit din meniu: cu portocale rosii si merisor. Surpriza! Avea si el un sirop ce-l facea ingrozitor de dulce.

pizzaNu pot sa zic nimic altceva despre mancarea de la Antik, ca nu am mai apucat sa testez nimic. Tot ce pot spune este ca locul e foarte placut si ca e plin de oameni, ceea ce sper sa fie de bun augur.

Exact vizavi de Antik se afla o mica, foarte mica, sa-i zic, ospatarie, cu tot felul de mancaruri pescaresti. Citisem despre ea si am zis sa incercam. Preturile sunt mici, asta pentru ca si portiile sunt mici. Hamsiile au fost innebunitor de sarate (sotul meu mi-a spus ca asa sunt ele de fel si, pentru ca nu am mai mancat de mult, nici nu pot sa-l contrazic). Supa cu galuste, ceruta de copil, nu prea avea gust, iar castraveciorii, ceruti tot de el, erau si ei foarte sarati. Din aceasta cauza nu ne-am mai intors pe acolo.

cap auroraIar ultimul loc pe care l-am incercat a fost chiar restaurantul de la hotel, asta, pentru ca are o terasa frumoasa, inconjurata de crini, de la care poti zari in departare marea. Aici, am avut 30 de minute la dispozitie si o pizza, caci altceva nu cred sa fi avut la ora 18, cu ananas (preferata mea), destul de buna si mult mai mare decat cea de la Antik.

Acestea au fost singurele mici experiente din Cap Aurora. Daca as fi stat mai mult, as fi citit mai mult si poate ca as fi descoperit lucruri si mai interesante. Aaa, era sa uit. Am luat in fiecare zi micul dejun la vecinii de la Cristal, a fost o alegere strategica. Am dat cam un sfert din suma pe care am fi cheltuit-o daca mancam prima masa din zi la Opal. Economiile astfel obtinute s-au dus linistite, ca luate de val, la restaurantele pescaresti de care v-am tot vorbit in ultimul timp si care mi-au oferit experiente de neuitat.