Stii cum se spune ca sa faci ce zice popa, nu ce face popa. La fel si cu doctorul – ca de zis e usor, de facut, mai greu. Pai nici eu nu m-am abatut de la regula.

De cate ori am zis ba ca sa nu te duci flamand la supermarket, ba ca sa fii foarte atent, atunci cand ti-e foame, la semnalele de la corpul tau, caci numai asa vei manca ce ai nevoie.

Teoria ca teoria, practica ne omoara, sa continui cu ziceri romanesti.

reguli pentru cine isi doreste sa pacaleasca foamea
Asa am ajuns ieri la supermarket lihnita (mi-am organizat timpul prost si nu mi-am luat mancare din timp) si ce sa mai fiu atenta la semnalele corpului, intrucat el imi spunea doar “Vreau mancare! Vreau mancare!”.

In consecinta, nu numai ca am ajuns la niste combinatii de mancaruri de te doare capul, dar am luat si muuulta mancare pentru o singura masa, chipurile, sa fiu sigura ca ma satur.

Asa am ajuns sa mananc salata tiganeasca (peste cu ceva sos de rosii), cu branza Brie, cu ardei verzi iuti umpluti cu crema de branza si cu painici cu seminte. Doua! (desi nu pot manca de obicei la o masa mai mult de una).

Pe scurt, nu faceti ca mine! Faceti, daca puteti, doar ce va spun! 🙂

Reguli de luat foamea prin invaluire:

  • nu va duceti la cumparaturi pe stomacul gol
  • stabiliti-va un program clar de mese (asa cum exista un ritm circadian – zi, noapte –tot asa trebuie sa fie si un ritm al meselor)
  • daca v-ati stabilit programul, va fi mai usor sa aveti ceva pregatit dinainte
  • nu asteptati pana va este groaznic de foame, inainte sa va asezati la masa
  • daca ati ajuns in fata frigiderului, presupunand ca stiti ce e in el, inainte de a-l deschide, ganditi-va ce anume ati avea nevoie; ce mancare v-ar face sa va simiti satui, plini de energie, revigorati, si nu plini, greoi si obositi
  • nu va ridicati de la masa dupa ce v-ati umplut stomacul pana la refuz, ci mai devreme; chiar daca inca simtiti o usoara foame, nu-i nimic; creierul interpreteaza mesajele venite de la stomac abia dupa 20 de minute de la terminarea mesei.

Foto: © Wavebreakmedia Ltd | Dreamstime.com

Tweet 16
fb-share-icon20