Azi am avut ocazia sa aud (si ce ocazie! am stat intr-un picior in masina 282 in drum spre casa prin Tei, presata ca intr-o cutie de sardine) o discutie intre mai multe adolescente legata de cure de slabire.

de ce te-ai apuca sa tii dieta

Vremurile se schimba, adolescentii se schimba, dar discutia despre diete ramane aceeasi.

Ce m-a uimit, si m-a bucurat in acelasi timp, a fost ca fetele incercau sa gaseasca motivatii pentru a tine dieta. De ce s-ar apuca cineva sa tina dieta? Si cat de important e?

Chiar asa? De ce te-ai apuca sa tii dieta? Ca sa arati bine? Sau ca sa fii fericit/a?

Una e sa vrei sa slabesti ca sa fii mai sanatos si ca sa arati mai bine si alta e sa vrei sa fii mai slab pentru ca crezi ca, cu 20 de kilograme mai putin, vei fi mai fericit.

In prima situatie, incerci doar sa iti controlezi greutatea – ceea ce e necesar si util; insa in a doua incerci sa controlezi mai mult: emotiile (daca te gandesti ca vei fi fericit cand vei avea X kilograme, asta inseamna ca te abtii sa fii fericit in prezent, nu recunosti motivele care te-ar face fericit acum si proiectezi fericirea intr-un viitor incert, care poate nu va veni niciodata) si chiar si viata (fac exercitii pana cad lat, mananc cat pisica mea, slabesc in 5 zile 10 kile si dupa asta voi fi fericit – din pacate, cu aceasta conceptie, pierzi detalii importante, nu lasi lucrurile sa se intample pentru ca vrei sa detii controlul). Chiar, pe tine ce te motiveaza sa tii dieta?…

Foto: © Irinaroibu | Dreamstime.com

Foto header: Pixabay.com

Daca iti plac vestile bune si noutatile

Buna! Sunt Elena Ceciu, Coach in Psihonutritie.

Vreau sa iti ofer GRATUIT un indrumar pentru schimbare despre mancare si diete, in format PDF. 

Unde sa iti trimit indrumarul?

 

Iti multumesc pentru inscriere!